Refurbishment

New headquarters for the Ministry of Finance and Public Administration

Located on Alberto Lista Street in Sevilla, this new administrative building will host part of the Ministry of Finance’s and Public Administration’s central services. Ayesa has drawn up the project and directed the work and its execution, in addition to coordinating health and safety.

The new building can hold 236 employees and will be the headquarters of the Secretary General of the Public Administration and the general departments of Innovation, Organization, Public Service Procedures, Human Resources and Public Service.

The installations occupy two adjoining sites on Alberto Lista Street in Seville, which occupy a total area of 2,507 square metres, where the presence of natural light will facilitate the work of civil servants, according to the Ministry. The area constructed is 6,576 square metres, of which 5,064 are above ground level and the rest below, divided into a basement, ground floor, two other floors and an attic. The underground floor is intended for parking with a capacity of 35 spaces, communal areas and storage, amongst others. The ground floor is lobby and is made up of patios, in the main one of which there is an example of an ‘ombú’, a tree of South American origin. In addition to the open work areas and offices, in terms of furnishing there is also a multi-use room, meeting rooms, a library and a newspaper library. 

Se trata de un proyecto que se construye desde sus vacíos. Los diferentes patios se conectan entre si convirtiéndose en una fractura que organizará y dotará al proyecto de carácter y singularidad.

Se conserva como preexistencia la fachada pretendidamente monumentalista, que ocupa el número 16, pues es ya uno de los referentes de la calle y una visión a la que el ciudadano está habituado.

La fachada para el número 8 pasará desapercibida como tapia blanca. Otro de los elementos que se conservan es el árbol, elemento articulador del patio central, donde se encuentran las verdaderas fachadas de la nueva intervención.

La sostenibilidad unida al mejor control solar nos lleva a una doble piel, sobre la que se plantean diferentes ritmos y diferentes formalizaciones. Se provoca una evolución de la doble piel, a lo largo del desarrollo de la fachada interior para dotar a los patios de carácter.

De esta manera, además se tiene un mayor control sobre el resultado final del patio, las fachadas este y oeste reaccionan al sol, la norte genera una transición, la sur se esconde.

Location
Spain

News

Ayesa will design four stations in the first semi-high speed rail corridor in India
16/04/2019

Ayesa will design four stations in the first semi-high speed rail corridor in India

Ayesa 'takes' the high-speed Basque train to supervise the Bergara link
21/01/2019

Ayesa 'takes' the high-speed Basque train to supervise the Bergara link

Ayesa designs two of the most touristic stations in the Jaipur metro
10/12/2018

Ayesa designs two of the most touristic stations in the Jaipur metro

Ayesa designs the two new metro stations at the King Khaled Airport in Riyadh
12/11/2018

Ayesa designs the two new metro stations at the King Khaled Airport in Riyadh

The supervision of 523 kilometres  of toll motorway in Mexico constitutes a roadway milestone
17/09/2018

The supervision of 523 kilometres of toll motorway in Mexico constitutes a roadway milestone

Ayesa is awarded its third contract to adapt a Spanish port for new LNG logistics services
06/09/2018

Ayesa is awarded its third contract to adapt a Spanish port for new LNG logistics services